Vackraste platserna på vår resa

2015-02-11 @ 09:16:47
Ordningen är inte definitiv, topp fem är självklara men sen blir det svårare. Dessutom är ju såklart NZ oss färskast i minnet så blir kanske lite favoriserat... Kommer panoramabilder tagna av Love från dom flesta ställena nedan, den som väntar på nåt gott...

1. Paradise, Nya Zeeland
Absolut vackraste platsen vi varit på, mycket tack vare fridfullheten och djuren och bergen och vädret... osv. Helt ofattbart att inte fler känner till stället men hoppas att det förblir så orört som det nu är, med bara en grusväg ut till ingenting. Tur att vi ska flytta hit då. 
 
2. Milford Sound, Nya Zeeland
Föga förvånande Nya Zeelands mest populära turistattraktion, fullt förståeligt. Är en sån där plats man bara tror existerar i sagor och inte i verkligheten. En av få destionationer i världens som upplevs bättre i regn än solsken! (dock är ju en kombination bäst såklart)
 
3. Blue Mountains, Australien
Love tjatar fortfarande om våra upplevelser i Blue Mountains. Hans motivation till tredje platsen är: När vi var där första gången var vi i princip helt ensamma och visste inte vad vi hade att vänta oss. Men när vi kom fram till den första utkiksplatsen och såg den här gigantiska skogen breda ut sig framför oss. Det kändes så fridfullt. 
 
4. Waewaetorea Island, Nya Zeeland
"Som Stockholms skärgård, fast vackrare." Sa Love när vi kom dit. Då ville jag putta ner honom för klipporna. Waewaetorea var den mest paradisiska ön jag någonsin sett. En sån där som man inte tror finns på riktigt utan bara i typ Little Big Planet. Färgerna här var bortom denna jord och jag har aldrig sett klarare vatten. 
 
5. Hobbiton, Nya Zeeland
Överträffade alla våra förväntningar och vi ville aldrig gå härifrån. Det var som att transporteras direkt in i Midgård och man ville helst flytta in i ett hobbithål och bo där resten av livet. Verkligen. 
 
6. Whitsundays, Australien
Utan konkurrens världens vackraste strand. Kritkritvit sand, hav så turkost att man tror att det är photoshoppat och bara helt fantastiskt. Love inte lika imponerad pga stor turistattraktion men jag och mamma tror jag verkligen uppskattade stranden. Var som ur en dröm!
 
7. Tongariro National Park, Nya Zeeland
Enormt mäktiga vyer som bara förbättrades av att vi fick kämpa för att ta oss till varje utsiktsplats. Emerald Lakes var utomjordiskt vackra och vulkanen Mount Ngauruhoe var så enormt mäktig.
 

8. Lake Pukaki Mt Cook, Nya
Zeeland
Vattnet ser helt färglagt ut. Med snötäckta Mt Cook i bakgrunden blev vyn nästan för vacker för ögonen. Det sved liksom i dom.
 

9. Kaikoura, Nya Zeeland
Omgivet av enormt vackra snötäckta berg med turkost hav (syns inte på den här bilden) och världens vackraste stenstrand var det här något helt nytt för oss! Unikt ställe med fantastiskt djurliv som vi verkligen fick uppleva på bästa sätt!
 
10. Padang Padang, Bali
Vi upplevde kanske inte så mycket spektakulär natur på Bali (inte i jämförelse med NZ iallafall) men stränderna var så enormt fina att vi ville ha med en iallafall. Här hade vi vår egna lagun med turkosklart och varmt vatten. Återigen förstärktes upplevelsen av att turisterna lyste med sin frånvaro.
 

Kommentarer
Postat av: Mandis mamma

Ja du stumpan! Och då inser jag att jag måste göra om den j-a flygresan + LITE TILL för New Zealand kan jag ju inte missa i livet! Följer ni med mig tillbaka om några år? Nu räknar vi ner till Arlanda, T minus 51 hours, 34 minutes.... till Arlanda!
Kramis

2015-02-11 @ 09:47:10
Postat av: Loves pappa

Mandis mamma....du får nog sällskap av oss. Mandi, Love...jag har också gjort en topp-tio lista från Ropsten-Östermalmstorg idag...svingar mig i lianer i Pilträden vid Dalängen varje morgon kl 8.03. Det finns ett schysst mountainbike track från Ropsten till Stureplan förresten...Nä, jag skoja bara lite här på lunchen. Ska bli super mysigt o se er igen!!

2015-02-11 @ 12:11:32
Postat av: Amandas mormor

Jag är för gammal för att göra New Zealand så jag är verkligen tacksam för alla era spektakulära bilder. See you soon! Kramar

2015-02-11 @ 12:25:09
Postat av: Fingal

Vet inte om jag ska skratta eller gråta, det är ju HELT sinnessjukt vilka vyer ni får uppleva i jämförelse med mig. Liksom. Tongariro (giv namn) ser sanslöst vackert ut. Jag kommer och hälsar på när ni flyttat dit - är sjukt avundsjuk!

2015-02-11 @ 13:43:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback